Ο δημιουργός του Museum Finder Λευκαδίτης Νίκος Καββάδας μιλά στο Prisma 91,6

Για τη σημαντική προσπάθεια του Museum Finder.gr, το οποίο στοχεύει στην παρουσίαση του συνόλου των Μουσείων της χώρας μας στο ευρύ κοινό και την παροχή αναλυτικών πληροφοριών για το καθένα ξεχωριστά, μίλησε στον Prisma 91,6 ο δημιουργός του Νίκος Καββαδάς.

Όπως ανέφερε η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για τον ίδιον, συμπληρώνοντας ότι είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, με αφορμή την διαπίστωση ότι η Λευκάδα είχε πάρα πολλά μουσεία, σκεπτόμενος ότι αν ο μικρότερος νόμος Ελλάδας έχει τόσα πολλά μουσεία,πόσα θα  υπάρχουν σε όλη την χώρα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Καββαδάς, πολλά μουσεία είτε συλλογικά είτε ιδιωτικά, είτε δημοτικά ήταν στην αφάνεια  δεν μπορούσε κάποιος να βρει όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες μαζί,  έτσι οι επισκέπτες δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω έλλειψης ενημέρωσης να τα επισκεφτούν και τα μουσεία να μην έχουν τον απαιτούμενο  αριθμό επισκεπτών που θα μπορούσαν να έχουν.

Μετά από ένα χρόνο προσπάθειας, υπάρχουν πληροφορίες για 635 μουσεία, σε όλους τους νομούς της χώρας, οι χρήστες μπορούν να τα αναζητήσουν με λέξεις κλειδί ή ανά κατηγορία, είτε ανά τοποθεσία.

Για τους χρήστες χρησιμοποιούν το Museum finder από το tablet ή το κινητό τους, υπάρχει δυνατότητα να εντοπίσουν τα μουσεία που βρίσκονται Σε κοντινή σε αυτούς Μεσόγειο γεωεντοπισμού.

Σε αυτό τον ένα χρόνο, αρκετοί εκπρόσωποι και υπεύθυνοι μουσείων έχουν ενδιαφέρον, αρκετά μουσεία έχουν ζητήσει τη διαχείριση της καταχώρισης του Μουσείου τους να αλλάζουν τις πληροφορίες τους όταν είναι απαραίτητο.

Μάλιστα ο Νίκος Καββαδάς κάλεσε όσους έχουν πληροφορίες για κάποια ουσία που δεν είναι καταγεγραμμένα, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και με έναν πολύ απλό τρόπο να τα καταγράψουμε.

 

 

 

Πηγή: lefkadatoday.gr/

Φωτογραφία: lexikolefkadas.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…