Πρόταση για ελαφρύ γεύμα στο "Νησί της Σαλάτας" του Νίκου Κωνσταντάτου, στο κέντρο της Αθήνας

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης στην Αθήνα, μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας. Ο Κεφαλονίτης Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Στην ελληνική μυθολογία, οι Λωτοφάγοι ήταν ένας φιλόξενος και ειρηνικός λαός. Μάλιστα, ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί με την γεωγραφία της Οδύσσειας τοποθετούν το νησί τους κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, αφού εκεί ευδοκιμεί το φυτό που σύμφωνα με τον Όμηρο παραλίγο να κρατήσει τους ναύτες του Οδυσσέα για πάντα εκεί. Ένας καρπός μπορούσε να σε κάνει να λησμονήσεις από που ήρθες και που ήθελες να επιστρέψεις.

Ο Λωτοφάγος που εμφανίστηκε στην Αθήνα είναι ένα νησί που θέλει να μας κρατήσει κοντά του, αλλά με τη θέλησή μας. Θέλει να επιστρέφουμε εκεί σε κάποιο μεσημεριανό μας διάλειμμα από τη δουλειά, καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στα στενά του κέντρου, να μας ξαναφέρει στα stools του το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ που, αν και βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο σημείο του downtown, μας ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά.

Στον πεζόδρομο της Ρόμβης, ένας νέος χώρος εμφανίστηκε, λοιπόν, θυμίζοντας μπαρ με tiki διάθεση. Μόνο που ο Νίκος Κωνσταντάτος ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος σερβίροντας κάτι που δεν συναντάμε εύκολα στην πόλη, ένα νησί στο οποίο θα καταναλώνουμε αποκλειστικά σαλάτες.

 

Πηγή:popaganda.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…